Togfløjten

Togfløjten

Til Forsiden 

 Togfløjten er foreningens medlemsblad. Det udkommer fire gange årligt med bl.a. nyt om jernbaner, veteranbaner, historiske artikler og nyt om afdelingens arbejde.

Så er Togfløjten nr. 1 på vej

Det er stort, det nye Togfløjten

Aldrig har det været så stort, vort klubblad Togfløjten. Årets første nummer lander på hele 80 sider, for der er simpelthen bare så meget aktuelt og aktuelt historisk stof, der trænger sig på og som ikke kan vente til næste gang. Så for første gang udgiver vi to store numre af Togfløjten lige efter hinanden, for nr. 4, 2023 var også et stort nummer.

Hvad kan du så glæde dig til at læse om i det blad, der netop er afleveret til trykkeriet i Randers, og som vi forventer er ude i brevkasserne inden påske hos medlemmerne af støtteforeningen KLK?

Jo, Martin tager et kritisk blik på de nye personvogne bygget af spanske Talgo til DSB’s internationale trafik. Jan kigger nærmere på udlicitering af jernbanetrafik i Danmark – både den nye kontrakt, DSB har fået, og hvordan det er gået de foregående tyve år – og det er ikke lige godt. Vi skal også se nærmere på de mange jernbanestrækninger, der fylder enten 150, 125 eller 100 år i årets løb.

Martin ser nærmere på endestationer generelt og specifikt på den netop nedlagte i Rødvig. Ole har fundet nogle hengemte tegninger i Statens Arkiver og ser nærmere på Vandelbanens stationer. Poul skriver om hvordan man tidligere ryddede sne på privatbanerne i Sydvestjylland. Vigand tager os med på en ti dage lang rundtur med tog i Danmark i sommeren 1968. Ole bladrer som vanligt i Det røde Fotoalbum og Martin fortsætter rundturen med brugte svenske skinnebusser på danske privatbaner – denne gang på Odsherredsbanen og Tølløsebanen.

Ole og Martin har også nærlæst to nye jernbanebøger, der er dramatisk nyt fra remisen i Lunderskov samt små og store nyheder fra resten af Danmarks jernbaner, og så har Sporhunden udtrukket vinderen af quizzen i forrige nummer, samtidig med at køteren atter har været på strejftur – og du skal gætte hvor.

Der er kort sagt så meget at glæde sig til, at redaktøren endnu gang mener, at det kommende nummer af Togfløjten måske er den bedste udgave af bladet, der endnu er udgivet. Inden påske skulle bladet gerne lande i din brevkasse, hvis du er medlem af KLK, også kan du jo selv se, om det passer.

 

Er du ikke medlem af Støtteforeningen KLK, men vil gerne læse Togfløjten? Så meld dig ind ved at sende en mail til kasserer@klk.dk. Det koster kun 395 kroner årligt, så får du fire blade pr. år og sandelig også bogen 47 års jernbanehistorie i velkomstgave.

 

Togfløjten udsendes fire gange årligt til alle medlemmer af Støtteforeningen KLK.
Er du ikke medlem, men vil gerne læse
Togfløjten, så send en mail til kasserer@klk.dk. Det koster kun 395 kroner om året.

 

 

 

 

 

 

TOGFLOJTEN NR 1 2024


Togfløjten 1 2024Togfløjten er nu
på facebook
Facebooksiden vil
opdatere følgere med
udgivelsesdage mv.

 

   

 

 
 

Bliv medlem og få
Tog
fløjten
tilsendt
- klik her -
 

Til Forsiden 

 

 

 

   

 Togfløjten 2018 nr. 4 side 25 Klik for Jubilæumstaler
Klik for Jubilæumstaler
Tillæg til
Togfløjten
2018 nr. 4 side 25
   

 Togfløjten nr. 4 2013 Rettelser til arktiklen
Langelandsbanen - en veldrevet ø-idyl”:

 

Ved alle fotos taget af Erik Schou Andersen har vi desværre skrevet hans mellemnavn som “Skov”.

 

Side 22: Billedet af stationsuret er taget af Holger B.D. Sørensen, ligesom billedet af banens busser øverst på siden.

 

Side 41: Holger B.D. Sørensen har taget billedet af LB M3 på Rudkøbing station den 4. september 1962

 

Side 42-43: Det lækre skinnebus-billede nederst på de to sider, er Holger B.D. Sørensen mester for og ikke som angivet Jens-Chr. Jensen.

 

Side 45: Billedet øverst viser den 19 årige frk. Edith Hansen, der som 18-årig blev ansat på stationen i November 1954. Hun skulle ikke have nogen oplæring, da hun havde været husbestyrerinde for sin forgænger og derfor allerede var sat ind i stationens forretningsgange. Billedet er taget i januar 1956.

Billedet nederst viser den 31 årige fru Esther Hansen, som er ekspeditrice på Søndebro station. Det er også hende, vi ser på billedet øverst side 44. Begge billeder er fra januar 1956.

 

   

Noter og kildeliste til Togfløjten nr. 2 2011

Artiklen om Ringkøbing - Ørnhøj - Holstebro
Jernbane "Ansigtet" i Vestjylland

Klik her

Tillæg til Togfløjten  nr. 4 2010:

Tillægget rummer kildeliste samt ekstra tegninger til artiklen om
Nørre Nebel - Tarm Jernbane.

Download tillægget som A4 klik her

Kan du printe A3 så download som et opslag klik her

(vær tålmodig - det tager lidt tid at downloade)

 

 

 

(-)

Kildeliste til artiklerne i Togfløjten nr. 2 og 3, 2010, om VNJ. Klik her

 

Indhold:

En indholdsfortegnelse over historiske artikler i Togfløjten 2004 - 2011 nr 2
- stadig i betaversion,   Klik her

 

Historisk indholdsfortegnelse

Togfløjten 2004 -2011 nr 2

   
   
  Translate/Übersetz/Vertal

Til Forsiden 

 
 

Til Forsiden