Togfløjten

Togfløjten

Til Forsiden 

 Togfløjten er foreningens medlemsblad. Det udkommer fire gange årligt med bl.a. nyt om jernbaner, veteranbaner, historiske artikler og nyt om afdelingens arbejde

Julens bedste blad er på vej

Så er årets sidste udgave af Togfløjten afleveret til trykkeriet. Lørdag den 7. december bliver bladene pakket og afleveret til PostNord, så der skulle være en god chance for, at alle medlemmer modtager bladet inden jul. Så har du noget at læse i, hvis du trænger til en afslappet stund i den hektiske juletid.

Det, du kan glæde dig til at læse, er naturligvis nyt fra remisen i Lunderskov, samt nyt fra resten af Danmark. For eksempel fra Rødvig, hvor Jan har besøgt Danmarks nyeste endestation. Martin har besøgt et stort jernbanemuseum i Ruhrområdet og kørt en tur med museets lille skinnebus. Henrik har besøgt Raumabanen i Norge. Denne naturskønne jernbane fylder 100 år i år, og Henrik var en af dem, der var med i jagten på jubilæumstoget – på hans helt egen måde. Poul har været ude og gå en tur på en kort del af en nedlagt jernbane, Ole har atter engang bladret i Det røde Fotoalbum, Martin kigger nærmere på de svenske skinnebusser på Odderbanen, Vigand serverer historien om Esbjerg elektriske Sporveje, Ole har fundet nogle gamle tegninger frem af stationsbygninger på den vestlige del af Vandelbanen og Jan har fundet et helt særligt billede frem, som krævede mandsmod at fotografere. Til gengæld rummer det også en stor samling af … Ja, af hvad? Det må du se på side 22 i bladet. Du kan også læse om en ny damplokomotivudstilling, som er åbnet i Tyskland, og endelig har redaktøren nærlæst to nye danske jernbanebøger. Og – nå ja – Sporhunden har endnu engang revet sig løs, og har været på strejftur. Hvor mon?

Det hele rummes på 56 sider, så 2024 bliver det første år, hvor Togfløjten er udkommet som stort nummer hele tre gange. Samlet giver det imponerende 240 sider med hovedsageligt jernbanehistorisk læsning og rejsereportager til spændende jernbaner. Aldrig før har du fået så meget Togfløjten for kontingentet på kun 395 kroner.

 

Er du ikke medlem af Støtteforeningen KLK; men vil også gerne læse Togfløjten? Så send en mail til kasserer@klk.dk og meld dig ind. Det koster kun 395 kroner årligt at blive en del af inderkredsen, der hver tredje måned modtager Danmarks bedste jernbaneblad. Det siger formanden i hvert fald, at det er!

 

Vil du gerne læse Togfløjten, men du er ikke medlem af Støtteforeningen KLK? Så meld dig ind ved at sende en mail til kasserer@klk.dk. Det koster kun 395 kroner for et helt år.

 

Togfløjten udsendes fire gange årligt til alle medlemmer af Støtteforeningen KLK.
Er du ikke medlem, men vil gerne læse
Togfløjten, så send en mail til kasserer@klk.dk. Det koster kun 395 kroner om året.

 

 

 

 

 

 

Togfløjten forside 


Togfløjten 3 2024



Togfløjten er nu
på facebook
Facebooksiden vil
opdatere følgere med
udgivelsesdage mv.

 

   

 

 
 

Bliv medlem og få
Tog
fløjten
tilsendt
- klik her -
 

Til Forsiden 

 

 

 

   

 Togfløjten 2018 nr. 4 side 25 Klik for Jubilæumstaler
Klik for Jubilæumstaler
Tillæg til
Togfløjten
2018 nr. 4 side 25
   

 Togfløjten nr. 4 2013 Rettelser til arktiklen
Langelandsbanen - en veldrevet ø-idyl”:

 

Ved alle fotos taget af Erik Schou Andersen har vi desværre skrevet hans mellemnavn som “Skov”.

 

Side 22: Billedet af stationsuret er taget af Holger B.D. Sørensen, ligesom billedet af banens busser øverst på siden.

 

Side 41: Holger B.D. Sørensen har taget billedet af LB M3 på Rudkøbing station den 4. september 1962

 

Side 42-43: Det lækre skinnebus-billede nederst på de to sider, er Holger B.D. Sørensen mester for og ikke som angivet Jens-Chr. Jensen.

 

Side 45: Billedet øverst viser den 19 årige frk. Edith Hansen, der som 18-årig blev ansat på stationen i November 1954. Hun skulle ikke have nogen oplæring, da hun havde været husbestyrerinde for sin forgænger og derfor allerede var sat ind i stationens forretningsgange. Billedet er taget i januar 1956.

Billedet nederst viser den 31 årige fru Esther Hansen, som er ekspeditrice på Søndebro station. Det er også hende, vi ser på billedet øverst side 44. Begge billeder er fra januar 1956.

 

   

Noter og kildeliste til Togfløjten nr. 2 2011

Artiklen om Ringkøbing - Ørnhøj - Holstebro
Jernbane "Ansigtet" i Vestjylland

Klik her

Tillæg til Togfløjten  nr. 4 2010:

Tillægget rummer kildeliste samt ekstra tegninger til artiklen om
Nørre Nebel - Tarm Jernbane.

Download tillægget som A4 klik her

Kan du printe A3 så download som et opslag klik her

(vær tålmodig - det tager lidt tid at downloade)

 

 

 

(-)

Kildeliste til artiklerne i Togfløjten nr. 2 og 3, 2010, om VNJ. Klik her

 

Indhold:

En indholdsfortegnelse over historiske artikler i Togfløjten 2004 - 2011 nr 2
- stadig i betaversion,   Klik her

 

Historisk indholdsfortegnelse

Togfløjten 2004 -2011 nr 2

   
   
  Translate/Übersetz/Vertal

Til Forsiden 

 
 

Til Forsiden